callesmat

Direktlänk till inlägg 5 december 2009

Hur enkelt som helst

Av admin. - 5 december 2009 16:20

Jag köpte en liten burk Kofta kebab krydda från företaget Al Fez- Kofta eller kofte eller köfte, är i denna varianten helt enkelt en libanesisk krydda. Köfte är benämningen för köttfärs . Kebab syftar till spett. Jag tyckte smaken var lite klen men helt ok. Gör nog egen nästa gång. Mycket smak av spiskummin som man kunde ha väntat sig. Inte stark.

För den som är stressad så är det bara att strö massor av kryddan över lamm -eller nötfärs, blanda i lite potatismjöl (eller ägg) och ett stänk olja, en nypa salt, blanda sen forma till  exempel "järpar". Gör stekprov för att se om de håller ihop.

Laga i panna och ät med persilja, bröd, sallad . Eller brödsallad (fatousch)!! Youghurtsås kanske typ tzatziki och/eller hoummus. Lite citron, tunna skivor rödlök. Oliver? Och ska jag fortsätta slänga ur mej kebabresturang-klyschor så varför inte "feta" oxå? Och feferoni. Världen är ditt ostron, gör vad du vill.


Jag rekommenderar oxå kryddblandningen som så enkelt kallas "SJU KRYDDOR", vilken är lätt att hitta på de flesta mellanösternbutiker och Asienlivs.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards