Direktlänk till inlägg 28 november 2009
Värsta enkla rispytten. Schysst allt-i-ett mat
Använd tjockbottnad kastrull eller gryta, med lock.
Fräs vitlök och rödlök i olja och lite färsk svamp om du har.
Fräs färs.
Krydda med berbere eller curry
Worchestershiresås.
Lite citron
Frysta ärtor på.
Strö rått ris på toppen och blanda runt det lite med det andra, häll på lite soja och ett par dl vatten.
Sjud ungefär 20 minuter under lock, tills riset är klart.
Riv ost över toppen och lite muskot. Blanda.
Smaka av och ev salta.
Ät med creme fraische.
Vill du ha veg, kan du ha kikärtor å svamp istället för färs.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|