callesmat

Direktlänk till inlägg 21 november 2009

Calle lackar oxå framåt jul....!

Av admin. - 21 november 2009 17:03

...eller nä inte så värst, men äre nån mer än jag som tycker att Niklas på tv framstår som lite nedlåtande när han pratar så förbaskat välartikulerat, långsamt och upprepande.

Lite typ (hittar på); 




"S P I S K U M M I N    h e t e r    C U M I N    p å    e n g e l s k a,    d e t    ä r   e n    H E L T    a n n a n    s a k    ä n    s v e n s k a n s    k u m m i n    s o m   h e t e r    C A R A W AY    p å    e n g e l s k a!    F O L K   F Ö R V Ä X L A R    d e m    l ä t t    m e d    v a r a n d r a   i   r e c e p t   s o m   a n g e r  C U M I N.   

S å    o m    n i    h i t t ar    e t t   r e c e p t    d ä r    d e t    s t å r    C U M I N   ä r   d e t   a l l t s å   f  r  å g a n   o m    S P I S K U M M I N    o c h    I N T E   k u m m i n    s o m   h a r    e n    g a n s k a    B I T T E R    s m a k…"

Jaaaaaaa vi hajjar, och det där vet vi oxå efter tretti sek på wikipedia. Men så är det väl med mycket av populärkulturen? Om man är så  pass intresserad att man bara kan lite om ett ämne så vet man ofta stora delar av vad som visas redan. Ja det är klart relativt.


Hans kunskaper känns även väldigt mellansvensk medeklass-kockskoleutbildning mellan 1995-2000. Inte att det är nåt fel med det, bara en observation.

Obs! Jag är kanske precis likadan i mina inlägg, bara som att jag orkar skriva ut en sån där grej är väl rätt  nedlåtande :).  Men i övrigt är det bara ett väldigt gnäll kring Per Moberg. Eller så är det "meningen" att vi ska tro det. Jag vill ge lite gnäll- alternativ. Gnällternativ.

 
 
PS CALLE

PS CALLE

23 februari 2011 15:52

HAHAHAHA!!!!!!!!!!!

http://svt.se/2.40414/1.438696/spiskummin_och_svart_spiskummin

http://callesmat.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards