callesmat

Direktlänk till inlägg 2 november 2009

Vem vill lära sig förlora ägg??

Av admin. - 2 november 2009 20:40

....eller pochera ägg som det heter på fint språk. Om ni inte vet redan.

mice en place

färska ägg

vinäger/ättika

vatten

S+P

spisplatta

ganska hög kastrull med mycket vatten i

ett deciliter mått eller nåt kärl i typ samma storlek

en lång sked eller liten träslev eller nåt

hålslev

hushållspapper

Häll ganska MYCKET vatten i kastrullen.

Stänk i ett stänk vinäger eller två i vattnet. Mindre om du använder ättika.

Koka nästan upp vattnet, så det börjar sjuda.

Knäck ägget eller äggen (ett i taget) i måttet. Dvs ett ägg/mått

Ta ett redskap typ sked eller slev och skapa en virvel i vattnet som går ned till botten.

Ta måttet med ägget i och stjälp ned ägget så nära ytan som möjligt, mitt i virveln. Nu ska det vara tillräckligt mycket vatten i kastrullen för att det färska ägget långsamt ska sjunka och äggvitan undertiden omsluter gulan som en manet? eller nåt.

SNABBA dej och gör om samma procedur med nåra fler ägg till du är nöjd. Håll reda på ordningen som äggen går i vattnet.

Om du behöver kan du vända runt äggen försiktigt så vitan kommer överst.

Sjud ca 3-4min, känn efter "spänsten" genom att lätt trycka på gulan -det ska vara löskokt annars blir det jätteäckligt.

Ta upp äggen och låt dem rinna av på pappret

Ät med kanske sparris och hollandaise på våren.

Så!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2009 >>>

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se