Direktlänk till inlägg 2 november 2009
....eller pochera ägg som det heter på fint språk. Om ni inte vet redan.
mice en place
färska ägg
vinäger/ättika
vatten
S+P
spisplatta
ganska hög kastrull med mycket vatten i
ett deciliter mått eller nåt kärl i typ samma storlek
en lång sked eller liten träslev eller nåt
hålslev
hushållspapper
Häll ganska MYCKET vatten i kastrullen.
Stänk i ett stänk vinäger eller två i vattnet. Mindre om du använder ättika.
Koka nästan upp vattnet, så det börjar sjuda.
Knäck ägget eller äggen (ett i taget) i måttet. Dvs ett ägg/mått
Ta ett redskap typ sked eller slev och skapa en virvel i vattnet som går ned till botten.
Ta måttet med ägget i och stjälp ned ägget så nära ytan som möjligt, mitt i virveln. Nu ska det vara tillräckligt mycket vatten i kastrullen för att det färska ägget långsamt ska sjunka och äggvitan undertiden omsluter gulan som en manet? eller nåt.
SNABBA dej och gör om samma procedur med nåra fler ägg till du är nöjd. Håll reda på ordningen som äggen går i vattnet.
Om du behöver kan du vända runt äggen försiktigt så vitan kommer överst.
Sjud ca 3-4min, känn efter "spänsten" genom att lätt trycka på gulan -det ska vara löskokt annars blir det jätteäckligt.
Ta upp äggen och låt dem rinna av på pappret
Ät med kanske sparris och hollandaise på våren.
Så!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|