Direktlänk till inlägg 2 november 2009
Studentmat
Greppade nåra burkar tonfisk när jag var på willys -tänkte det kan vara schysst i sallad. Det konstiga är att jag inte ens kollade om de låg i olja, vilket är godare än vatten. När jag kom hem såg jag att det var varken eller, utan tonfisk i sataysås! Jaha.
Strimlade lite rödlök tunt, tog lite oliver som jag kärnade ur genom att trycka till med bredsidan på kniven. Tog lite glasnudlar som jag la i hett vatten en minut. Upp och skölja av snabbt med kallt vatten. Klippte nudlarna med saxen. På med tonfisk och de andra grejerna och rör om. Kryddade med ett stänk japansk shoyo-soja och lite limejos. Några varv med min pepparblandning av kryddpeppar, svart -vitpeppar, korianderfrö, kryddnejlika och cubebe-peppar. Men vanlig peppar funkar. Chili om man vill. Inget salt.
Sen tog jag ett medelstort ägg och knäckte i en skål, droppade i typ en msk kallt vatten och rör runt. Sen får pannan gå ganska het och snabbsteka en jättetunn omelett av enbart ägget och vattnet. Du behöver inte ens krydda. Sen när omeletten är klar strimlar jag den tunn, tänker hur jag skulle vilja ha den på gaffeln. Har faktiskt inte kommit på denna vattenomelett själv utan har sätt det på tv. Allt klart på tio minuter om man inte slöar och mice en placerar genom att ta fram allt innan man börjar.
Nåt frasigt på toppen skulle kunna varit schysst, typ krutonger eller nötter eller nåt.
Smakade helt ok, återstår att se om jag får mer ont i magen. Undvek starka kryddor.
Hmmm te´med honung kanske är bra! Honung har antiseptiska egenskaper. Fast egentligen bör man nog låta bli att stoppa i sig saker hela tiden så magen har en chans.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 |
|||||||||
|