callesmat

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009

Mat i ugn

Av admin. - 24 oktober 2009 17:13


Gjorde köttfärslåda av strimlade pannkakor och nötfärs som varvas i ugnsform. Pannkaka på översta lagret.


Blandade i färsk spenat och persilja i färsen. Timjan hade oxå varit bra.  Finfördelar färsen i pannan genom att först mosa med gaffeln medans den ännu är rå, sedan skär upp färsen med bestick när det börjat koka.  Jag avskyr klumpar i färs! Ingen tomat bara lite vatten eller buljong.

Smaksatte färsen med salt och en pepparblandning av svart- vit, krydd- cubebepeppar, korianderfrö och kryddnejlikor. Muskot och vitlök till spenaten. Värmde upp i ugnen på två hundra grader- med lite smör ovanpå. Lägg folie på om det börjar bränna.


Som tillbehör gula linser smaksatt med asafoetidapulver (dyvelsträck), salt och lagerblad. Vitlöksyoughurt till, en halv klyfta på ca 3dl. Blir det för mycket vitlök blir det beskt. Vitlök blir starkare ju längre det får dra. Själv pressar jag aldrig vitlök, det förstör smaken, utan river på rivjärn.


Det blev bra, enkel mat e fint. Om det blir rätt.

 
 
Ekomuppen

Ekomuppen

25 oktober 2009 13:43

Hej!

Just nu sitter jag och besöker alla som någon gång lämnat en kommentar på min blogg.

Jag har flyttat min blogg och bytt namn på den och vill hälsa dig hjärtligt välkommen att besöka den.

Mvh Ekomuppen
fd Miljömuppen på "Green Stuff"

http://ekomuppen.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards