Direktlänk till inlägg 24 oktober 2009
Gjorde köttfärslåda av strimlade pannkakor och nötfärs som varvas i ugnsform. Pannkaka på översta lagret.
Blandade i färsk spenat och persilja i färsen. Timjan hade oxå varit bra. Finfördelar färsen i pannan genom att först mosa med gaffeln medans den ännu är rå, sedan skär upp färsen med bestick när det börjat koka. Jag avskyr klumpar i färs! Ingen tomat bara lite vatten eller buljong.
Smaksatte färsen med salt och en pepparblandning av svart- vit, krydd- cubebepeppar, korianderfrö och kryddnejlikor. Muskot och vitlök till spenaten. Värmde upp i ugnen på två hundra grader- med lite smör ovanpå. Lägg folie på om det börjar bränna.
Som tillbehör gula linser smaksatt med asafoetidapulver (dyvelsträck), salt och lagerblad. Vitlöksyoughurt till, en halv klyfta på ca 3dl. Blir det för mycket vitlök blir det beskt. Vitlök blir starkare ju längre det får dra. Själv pressar jag aldrig vitlök, det förstör smaken, utan river på rivjärn.
Det blev bra, enkel mat e fint. Om det blir rätt.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 |
9 | 10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 | 25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | 31 |
||||
|