Direktlänk till inlägg 21 september 2009
I morrn ska jobba på förskola i köket andra ändan av stan. Ingen bil. Fick en rundvisning och ordentlig genomgång av köket- och betalt för det (inte i handen). De tekniska bitarna är inga problem, det är mest värmning och upplägg. Det ska inte vara någe trubbel med tiden heller, det e bara det att jag inte riktigt förstår mej på hur man avläser avdelningslistor. Det är den lista man går igenom på morgonen och skriver upp hur många som ska äta, hur många bord per avdelning (för upplägget) och vilka allergiker som är där. Har inte stått i rest.kök på fyra år.
Fiskbullar med dilltomatsås och potatis. Finns biffar till allergikerna. Inga problem, men hur många fat osv?? Tja det får jag nog i värsta fall skjuta upp tills de kommer och hämtar och då fråga hur många bord det är. Fast det var tanken att jag ska laga på samma fat innan som värmehålls, varpå det inte behövs någe överflyttning eller extradisk. Men ähhh jag vet hur många burkar fiskbullar som beräknas gå åt. Fattar jag inte antalet fat så fördelar jag upp alla jämnt på en massa ugnsfat eller nåt. Flytta om i värsta fall. jag är VIK. Det får dug åt dem.
Markera salladsskålar och bestick oxå. Frukost, mellanmål och frukt fixare själva.
Har skrivit en lista över var nycklar finns osv osv.
På ons ska jag till ett annat ställe, som jag inte varit på. Men en instruktionslista över utrymmen osv ska finnas. Pastagratäng och specialmat i frysen. På torsdag ytterligare ett helt nytt ställe, steka strömming från grunden. Potatismos. Förberedd specialmat. F.ö är jag i "mörket" (dvs ovetande) över vad som väntas. Hinner inte hälsa på dessa ställen. På fredag är jag stand in för Martin i Sunnersta. Spelning i helgen. Joråsatte.....
Det ordnar sig nog. Update lär följa.
av admin. den 22 september kl 21:49
Jo det gick bra! I morrn är det ett nytt kök jag adrig varit i.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | 13 |
|||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|