callesmat

Direktlänk till inlägg 20 augusti 2009

vad händer?

Av admin. - 20 augusti 2009 22:53

Gänget har åkt hem. Har sökt jobb på ica-torgkassen och uppsala kommun. Kommunen sa att jag skulle ringa upp igen 1 sept. Ett jobb är ett jobb är ett jobb. Matfronten är oinspirerad. Funderar på andra saker nu. Vore "kul" att starta eget företag framöver- nåt med Martin när han går ut skolan kanske. Nåt som har med musik att göra- vad det nu skulle kunna vara. Sidoverksamhet självklart- men i längden vill jag vara min "egen boss" (fast marknaden e den verkliga bossen).

Vi funderar oxå på att vilja fixa en mini-bluesspelning med skitig roots- med skramlig sättning. Bara tre pers kanske- boka nån pub, sång, gitarr, munspel kanske bas eller piano- thats it. Men det får bli om nåt år eller så. Fast lösa funderingar ännu, press på sånt blir fort ett tvång och sånt e jag trött på. Man vet ju inte vad som händer i framtiden.

Det e svårt med stora band att få logistiken att klaffa. Särskilt när många har apa häst å villa att hålla reda på.

Det verkar helt omöjligt att plugga till bagare- man måste ha massa specifika bagerikunskaper för att ens komma in- så det blir moment 22 för mej. För att komma in på kurs måste jag ha proffesionell erfarenhet- men för att få det måste jag ha utbildning. De enda riktigt grundläggande bageri-utbildningarna  (utom dem som kostar pengar) är på GYMNASIET. Men dåså, ge mej en tidsmaskin så ere klart!! Vilka vet vad de vill bli i gymnasiet?? Då är det ändå ett bristyrke- jag fattar inte ens hur kommunerna tänker!! Skrattretande. Något som jag trodde skulle kunna vara relativt möjligt är plötsligt helt j*kla omöjligt. Praktik får man bara om man är arbetslös jättelänge.

Om alla fick testa på vad som helst samtidigt som de te x gick på akassa å ändå inte "gjorde nåt", skulle arbetslösheten kunna halveras jättefort. Men AHA det är inte meningen att alla ska ha jobb!! Det anses som en samhällelig balansåtgärd att ha en arbetslös "reservarmé, som går att tvingas på vad som helst med hot om indragna bidrag. Man hetsas att söka jobb hela tiden, som inte avgörs utifrån ens arbetsförmåga. Man ska ta det som finns och hålla käften!

Om det nu är sån brist, hur kommer det sig då att det inte går någon nöd på rekryteringsbolag och telemarketing till exempel. Jo för en oreglerad privatmarkand urholkar omgärdande brancher, te x. Det är min uppfattning. Det är inte alla i arbete, det är "rätt" folk i arbete som gäller. Kristider är oxå ett utmärkt tillfälle att utnyttja människor, om man nu gillar sånt. Varför vill alla telefonförsäljare att du ska binda upp dej på xx antal månader??? För att du ska ta ett förhastat beslut och sen inte kunna ångra dig.

 

 Bara för att det är ekonomisk kris (ekonomin är alltid i kris, det finns lixom inbyggt) betyder det inte att det finns mindre att göra, tvärtom.

Det e liksom något seriöst fel på det här landet. Inte konstigt att "alla" flyttar.

Jag struntar i byråkratiksa ursäkter, det är MYCKET enkelt. Jag kan inte skola om mej till bagare trots kockutbildning!!! Skare va så kan de behålla sk*ten!! :D Jag är supertrött på att oroa mej för saker- jag ska bara göra så gott jag kan och det är mantrat.

Whatever jag är intresserad av flera saker. :) I aint done yet!!! 

///C

 
 
Martin på jobbet

Martin på jobbet

21 augusti 2009 09:13

Det är inte LANDET SVERIGE det är fel på utan hela globala systemet eller mentaliteten om man vill kalla det så, med Jorden, Tellus, inräknat. I det här fallet så vill JAG dra alla över en kam. Vi har anpassat oss, tragiskt nog, till storebror o all girighet. Det flesta av oss HOMO SAPIENS är "blinda" som jag ser det. Det finns ett visst antal utav oss som vill eller kan se BORTOM all den "inlärda" skiten. Vi finner oss i "ledet", lyder order o "tror" att " det är det här kag vill" medans vi egentligen bara inbillar oss o trevar oss vidare genom skiten. Så FÖLJ KÄNSLAN INOM ER o bryt er ut denna matris. Man kan inte ändra på alla på en gång utan BÖRJA MED ER SJÄLVA FÖRST!
Vi förväntas följa "SYSTEMET" o därmed är vi slavar under storebror. ALLT ÄR SÅ JÄVLA NAIVT! Over n´ Out!

http://saebloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

C

21 augusti 2009 13:33

Så sant så sant tycker jag tack för ditt inlägg.

Men lokala reformer kan göra skillnad för individer och för enskilda företeelser. Men för den stora helheten- den onda cirkeln om man vill, för kommande generationer och planetens miljö och ekosystem- är att spräcka bubblan. Man kan kämpa för mänskliga rättigheter och facklig kamp men jag tycker det är vikigt att tänka bortom det OXÅ. Pirater utanför afrikas kust HÄNDER inte bara, diktatorer runt om i världen kommer inte från ingenstans, det är resultat av ngt mer än bara dem själva.

Detta är inte konspiratoriskt flum flum- utan kausalitet och naturligt urval. demokrati- fri handel osv är liberalistiska bevingade ord som man fått höra till leda- men frågan är snarare om de stämmer eller ej. och om så, till vilken GRAD. Att tänka och välja själv utan att bli manipulerad är ett självändamål- hur lyxigt ett överbestämmande samhälle än kan vara.

Men visst detta är en matblogg så jag skaha lite balans, även om jag kan snacka om detta i dagar. Ska sluta predika ett tag nu ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards