callesmat

Direktlänk till inlägg 27 juli 2009

Sur :( kultur

Av admin. - 27 juli 2009 16:41




Jaget sätter ny surdeg av råg (enklast), bara mjöl å vatten. Dag ett av tre. Timme ett av...nånting. Spontantjäsning e da bomb! Nu har jag lärt mej att man inte måste jäsa flera gånger när man ska göra bröd av färdig surdeg- det ska bara vara att baka av "suren" som den e.  FÖR DET HAR DEM SAGT PÅ TEVÄÄ!!! Men jag antar att den bör inte vara allt för rinnig. Kanske nån som kan mer om detta, annars blir jag autodidakt.

Ville utbildas till bagare, men det fick jag inte- elaka skolväsen! När man till och med VILL ngt ska man inte "få"!! Det e lixom inte att jag (eller nån) e underkvalificerad. Kassa kockutbildningar växer på trän däremot, det e ju trendigt. J*kla markandsekonomi.



///Calle lille


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards