Direktlänk till inlägg 27 juli 2009
Hoummus - blev lite för grynig för jag är en klantskalle. Det ska vara SLÄTT egentligen. Fyll inte upp matberedaren för mycket. Haft i massa rökt paprika oxå- jag tycker det lyfter.
Andra bilden (borttagen) är bara pomme chateau- omsorgsfullt brynta på alla sidor- i pannan- tunna halvmånar så att det inte blir mosigt i mitten. De ska vara så nära bra pommes som möjligt- fast med mjuk kärna (annars är det chips). Därför blancherar jag dessa innan.
Dessa är gjorda på fast potatis (går inte få tag på annan, utom bak) nu när det e färskpotat-tider.
Hade jag gjort dem ugnen hade jag nog tagit en mjölig sort- och låtit dem sjuda som råa klyftor till de NÄSTAN vittrar sönder i kanterna. Häll av och sen tillbaka på (den avstängda) plattan så avdunstar resten av vattnet, så temperaturen inte sänks för mycket i ugnen. Bränn av på förvärm bleck/stekpanna eller vad du nu eller vad du nu använder, på övervärme. Potatisen uppluckrade kanter gör att den blir krispigare. Använd så enkla kryddor som möjligt.
Har man inte varmluftugn måste man vrida på ugn blecket nåra gånger så det blir jämn färg.
Servera direkt, värmhåll inte under lock eller folie eller annat dumt då blir de bara mjuka igen.
Stekpannestekta pären klarar sig bättre att spara som rester- då det får ett annan yta av direktvärmen- ugnvarianten blir segt lixom å bör ätas ögona-bums!
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|