Direktlänk till inlägg 11 juli 2009
Det verkar som att de flesta röstat på Thaimat!! Tack! Då äre väl dags för mej att skriva lite om Thailand. För det första skaffa hem galangalrot, ingefära, koriander (blek å späd lösvikt), grumlig stinkande vietnamesisk fisksås, ostronsås, chili, ren tamarind och ev limeblad, shrimppaste, citrongräs, färska bananblad och söt basilika (-alltid lösvikt) ...GO!! Det gäller att inte vara allergisk mot fisk å skaldjur!
Det finns andra grejer som kan vara intressant oxå, men svårt att införskaffa- typ korianderrot. Det är mycket mer färska ingredienser än torkad och de använder jasminris.
Ta reda på innehållet i nån ekologisk thai-currypaste, och gör själv. HELT annan smak än konserverad. Om du hittar kan du använda torkade räkor med salt istället för shrimp-paste. Shrimp-paste, fisksås och otronsås innehåller naturligt grundsmaken umami ("smaken av protein") och de fungerar som smakhöjare samt sälta. Det betyder inte att maten smakar fisk. Anjovis eller sardiner är oxå bra smaksättare, används i tillagningen av svensk slottstek!!
Martins thaistyle bananpannkakor
///Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
|||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||||
|