callesmat

Direktlänk till inlägg 11 juli 2009

Muay Thai!

Av admin. - 11 juli 2009 15:12


Det verkar som att de flesta röstat på Thaimat!! Tack! Då äre väl dags för mej att skriva lite om Thailand. För det första skaffa hem galangalrot, ingefära, koriander (blek å späd lösvikt), grumlig stinkande vietnamesisk fisksås,  ostronsås, chili, ren tamarind och ev limeblad, shrimppaste, citrongräs, färska bananblad och söt basilika (-alltid lösvikt) ...GO!! Det gäller att inte vara allergisk mot fisk å skaldjur!


Det finns andra grejer som kan vara intressant oxå, men svårt att införskaffa- typ korianderrot. Det är mycket mer färska ingredienser än torkad och de använder jasminris.


Ta reda på innehållet i nån ekologisk thai-currypaste, och gör själv. HELT annan smak än konserverad. Om du hittar kan du använda torkade räkor med salt istället för shrimp-paste. Shrimp-paste, fisksås och otronsås innehåller naturligt grundsmaken umami ("smaken av protein") och de fungerar som smakhöjare samt sälta. Det betyder inte att maten smakar fisk. Anjovis eller sardiner är oxå bra smaksättare, används i  tillagningen av svensk slottstek!!


Martins thaistyle bananpannkakor

///Calle

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards