callesmat

Alla inlägg under juni 2009

Av admin. - 12 juni 2009 18:13


Kom just tillbax från england och hälsade på syster Gabriella, hennes kille å syskonbarnen. Det var trevligt och vi var på zoo samt jag diskade massor, vilket kändes bra. Jessica tycker om spindlar och lejon. Conrad tittar mest. Glada barn. Det lär komma upp bilder här snart, har jag hört mej själv säga .

Påväg hem med flygbussen från Linköping var det vägarbete så jag missade anslutningen till Uppsala. Har hängt hos Linus i sthlm sen dess. Vi gick till Gula villan och kollat in Were the action is-festivalen vid universitet, stod å snackade med vakter till miss i nassen. Idag spelar Pixies vid halv åtta så vi kanske står ute å lysstrar till ljudet.


Lagade fisk i morse genom att gnida in fiskbitar med masala gjord av garammasala, citron, korianderfrö, sambal oelek, svartpeppar, asafoetida, olja och jag vet inte vad. Sen frästes rödlök och hackad tomat samt äppeljos. Lade i fisk å kokade.


Tomson gjorde couscous god som f*n med smör russin å nötter å kanel.


Framöver ska jag skriva mer inlägg om barn-"anpassad" bra snabbmat. Martin får gärna hjälpa till.




///Det här e Calle

Av admin. - 3 juni 2009 22:14

Men "Möte med fjällpiparen" på SVT kultur å barn! DET E TEVE DEEEE

Av admin. - 3 juni 2009 20:30

Jag avviker från matämnet lite, men jag blir bara så trött på massmedia. Zzzznark!

Här radar jag upp konstiga/tjatiga amerikanska mediaklyschor/fenomen i en klump, som nån j*vla spoken-word hets. Däremot säger denna lista mer om Svenska uppfattningar än den säger om USA- som är gigantiskt. Bara för att ngt visas ofta i media betyder det inte att det måste vara representativt för verkligheten.

"Brandutrymnings-trappor bakpå husfasader, såna där måltavlor man kastar bollar på så att folk trillar ned i vatten ("dunktanks"), rättstavningstävlingar, Thanx-giving, judar, baby showers, rootbeer, flasköl med vridkapsyl, avfallskvarn i slasken, "Where´s waldo? " ropa Geronimo! massvis med olika lateshows, ungar med farsor i finkan, sjukförsäkringar, Heimlich-manövern, senior-prom, socialgrupper i highschool, ungdomar som ropar "fight,fight,fight!", springbreak, Mardi gras, "hear-yee! hear-yee!" lägsta-gemensamma-nämnaren-tv, frånvaro av politisk mainstreammusik, "don´t try this at home",   svensexor med strippor, rätten att skjuta folk som olovligt beträder tomten (trespassing), namnet Lloyd, skolmassakers, seriemördare, rosa papplådor med olikfärgade donuts, Engelsmän med "överklass"-accent, streaking, tonårsfilmer, clipshows, ungar som tror på Tomten, killar som ryggdunkar när de kramas, bråk i doku-tävlingar, politiska smutskastnings kampanjer, "hata" Frankrike utan synbar anledning, betala underhåll till exfru, "Marco! Polo!" två-parti-system, tonåringars utegångsförbud, TP i träd, loppmarknader på tomten, karaktärer i dramaserier som är över-emotionella på jobbet (i deckare, sjukhusserier te x..), allmänn sentimentalitet och snyft-historier, fokus på familjeband, remakes av  gamla filmer, rappare som aldrig ser glada ut, summer-blockbusters, film -och tvmanus snodda från andra länder å anpassade till egna dramaturgiska klischéer, dricka vid 21 års ålder, köra bil vid 16, kreditkortskulds-epedemi, pandemier, Las Vegas, marinkåren, father-son-activities, monster-trucks, professional wrestling, Evil Knievel, Starbucks, larmade nödutgångar med lång stång som handtag, tumble-weed, morsekod, St:Patricks day, nördar med inhalator, gamma-gamma-beta, syster-städer, rätt att köpa handeldvapen, löpband hemma, sno koppartråd ur väggar på förfallna hus, upplopp vid strömavbrott, headshots, folk som vill bli skådespelare och jobbar som servitörer, "jättedålig  allmänn publicschool", crack, idealiserande av brandkår läkare och poliser, "göra stor grej" av etniciteters kulturella skillnader, folk som tror de är irländare-italienare-skottar osv för att de har förfäder från Europa, ha skor på sig inomhus, american heroes, sjunga nationalsången i skolan, FBI,  blind allians -?- med Israel, freedom fries, prata högt och tydligt, Återvändsgränder, höga staket i gränder under polisjakt i film, polis-sheriffer, stripklubbar, hissar fulla med folk, potpurri, beef-jerky, validera sin parkering, lunchlåda till skolan, scrapbooking, lawsuits, macho bög-nojja, Hugh Hefner, att smarta människor är töntar, "omvärlden hatar oss för vi är så Fria" (republikaner)......m.m, m.m

Kan de heller inte  inse att metersystemet är bästa längdmåttet typ (det första som alla europeer tar upp) och att fahrenheit är värdelöst! ? (min personliga åsikt självklart);)

Tv-tablån till svenska kanal 6 innehåller ungefär 16 av 20 program från USA per dag, har Sverige så lite "egna" kulturer?   Ja jo jag vet, det e billigare att köpa in standardpaketerade vulgo tv-serier  med marginella pseudoindividualistiska skillnader från Utland. Särskilt när digital-tekniken gör att det går att starta tre kanaler för samma pris som en analog.Typ Inköpt kvantitet istället för kvalitet. Men det är till och med engelska i svensk reklam!

Nej jag hatar inte staterna men jag är skittrött på den stora mediabilden och politiken. Jag försöker vara neutral i min lista, och bara lägger fram saker som FÖR MEJ har väldigt lite direkt relevans för Sverige- i och med dess överexponering. Jag menar, jag har skrivit, "judar" men menar inte det som Bra eller Dåligt- utan bara att det Är.

Allt detta vurmande för usa e ganska tröttande för mej. Kan vi inte få en större motreaktion snart- så brukar det vara med allt annat. Denna besatthet av am.popkulturen känner jag ibland "är" lite som att UPPMUNTRA EN UNGE  som håller på med massa hyss.  Många vet mer -om för oss ovidkommande arbiträra amerikanska fenomen- än om sitt eget land (fast landsuppdelningar är för mej oxå ganska töntigt). Stäng av tvn och gör nåt på riktigt....

///Calle

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards