callesmat

Direktlänk till inlägg 27 juni 2009

Mmmmmmmmmmmmm

Av admin. - 27 juni 2009 17:55


Blanda mosade kokta sojabönor med tahini, kokt potatis, rökt parikapulver, lite grön chili , svartpeppar, spiskummin, finhackad vårlök, salt och potatismjöl  tills det blir en deg. Rulla små bollar.


Stek hårt eller fritera.


Sväll bulgur i tomatjos en halvtimme. Sjud sen med saffran, en hel kardemumma å salt. Blanda i lite citronjos med rivet citronskal, gröna russin eller rödbär eller granatäpplefrön, nötter, finstrimlad persilja och lite koriander-smaka av allt.


Gör en sås på tomatpuré utblandad 50/50 med mild japanska soja och kanske lite tabasco.  


///Calle

 
 
Ingen bild

Majiia

5 juli 2009 22:28

oj det lät ju smasskiggggt
vad är rödbär?

 
Ingen bild

C

6 juli 2009 02:52

det e sura bär att te x ha i ris. finns i nysvensk-affärer

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards