Direktlänk till inlägg 23 juni 2009
Tips till dem som har färsk timjan (Nurre), oregano eller mejram i trädgården -klipp av en stor buske å knyt ihop med kökssnöre. Stoppa denna "borste" av kryddor med stjälkarna uppåt i en öppen burk i köket. Låt torka. När du behöver är det bara repa (dra av) bladen från stjälkarna över burken så dammar det inte över hela köket. Detta är SÅ mycket bättre än köpta torkade kryddor. Särskilt för OREGANO och MEJRAM (nästan samma krydda) där smaken kommer fram starkare i torkad form!
Varför finns det inte mera örter i lösvikt i Sverige!! Det finns mer varierad mat i Engelska matvarubutiker, to m riktiga slaktare!! Där lagar folk inte på långa vägar lika mycket egen mat som här!! Varför är det så!!!????? GAAAAAHHHHHHH!!!
En krydda som inte blir sämre av torkning är KYNDEL, bra till baljväxter
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|