callesmat

Direktlänk till inlägg 23 juni 2009

Timjan & andra örter

Av admin. - 23 juni 2009 17:39


Tips till dem som har färsk timjan (Nurre), oregano eller mejram i trädgården -klipp av en stor buske å knyt ihop med kökssnöre. Stoppa denna "borste" av kryddor med stjälkarna uppåt i en öppen burk i köket. Låt torka. När du behöver är det bara repa (dra av) bladen från stjälkarna över burken så dammar det inte över hela köket. Detta är SÅ mycket bättre än köpta torkade kryddor. Särskilt för OREGANO och MEJRAM (nästan samma krydda) där smaken kommer fram starkare i torkad form!

Varför finns det inte mera örter i lösvikt i Sverige!! Det finns mer varierad mat i Engelska matvarubutiker, to m riktiga slaktare!! Där  lagar folk inte på långa vägar lika mycket egen mat som här!! Varför är det så!!!????? GAAAAAHHHHHHH!!!

En krydda som inte blir sämre av torkning är KYNDEL, bra till baljväxter

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards