Direktlänk till inlägg 19 juni 2009
Man ska inte "dumma" ner och förenkla mat till barn tycker jag, kanske bara dra ned på starka kryddor. Här följer ett enkelt snabbt recept på soppa jag har snott, som är supergott för ALLA:
Mice en place
grön färsk broccoli
vatten
ett par nypor salt
smör
peppar
olivolja
kastrull med lock
hålslev
kniv
frukt puré-mixer
durkslag
Köp grön broccoli. Vänd upp och ned på den och snurra samtidigt som du skär loss de små "träden" i lika stora delar.
Koka upp det saltade vatten till det stormkokar (för att driva ur syret ur vattnet). Salta på toppen oxå men inte jättemycket.
Lägg i broccoliträden och koka under lock i ca 3min- känn efter med kniven tills du skär igenom med lätthet.
Sila av men spara vattnet.
Lägg genast i broccolin i mixern och fyll upp med vattnet tills det når upp till halva broccolin. Det ska helst vara en hög mixer som man puréar frukt med.
Mixa till den blir tjock och SLÄT (om du väntar tills den svalnar blir den trådig).
Smaka av med salt. Tillsätt en klick smör.
Servera. Lite svartpeppar och ringla en snurra med olivolja överst.
Detsamma kan göras med frysta gröna ärtor, blomkål , majs eller spenat eller vad du vill. Varför inte pumpa/rostad paprika?
Om du vill "kötta till det" kan du tillexempel ta smörgåsskinka, lägga ihop och skära små fyrkanter och blanda ned det i soppan.
Till gröna ärtor passar det bra med lite färsk mynta.
Spenat är kompis med vitlök och muskot, ägg är gott till.
Ta med ungarna till gatuhandlarna och titta på grönsaker med blasten kvar- odla morötter i trädgården. Låt dem vara med och handla. Låt dem lukta på örter, men köp det från friland- dill, basilika & koriander. Använd kryddor som doftar i hela huset- det gör alla glada och ungarna blir intresserade. Spela musik i köket. Jätteskoj.
SKRIV GÄRNA IN EGNA FÖRSLAG TILL RECEPT!!!!
///C-F
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
|||
22 |
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|