callesmat

Direktlänk till inlägg 19 juni 2009

Betala skatt, dela med dej av kryddor

Av admin. - 19 juni 2009 19:21


Jag har tänkt mej att söka jobb som vikarierande dagiskock inom kommunen, det är tydligen stor brist. Däremot blir det inte förrän till höst men jag ringer redan måndag. Äntligen har jag fått en idé jag ska följa upp, och inte känna mej kass. Jag vill laga mat så mycket jag kan från grunden, utan tillsatser.Fast som vikaire har man inte en suck inflytande.

Ska fråga råd med min kompis dagiskock-Martin om alla rutiner.


Tänkte även en uppmaning till ALLA. Köp plantor eller frön av rejäla tåliga fleråriga örter och plantera ute på allmänna platser, i parker, vid skogskanter och diken!! Under årens lopp kan ALLA ta del av detta. Tanken slog mej när jag var i England och såg att det fanns salvia och rosmarin i rabatter längs gatorna, fast där kan "ingen" laga mat och vet säkert inte ens vad det är!! Det är BRA att betala skatt och dela med sig! Var inte egoist! Var kompis!!


Kom igen, rösta till höger...

///Calle

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se