Direktlänk till inlägg 28 maj 2009
VEGETARISKT
Koka potatis å mosa dem. Finhacka mogna tomater eller söta konserverade sådana, alternativt naturlig tomatjos (ex. Fontana). Besk tråk-konservtomat funkar inte tyvärr, även med socker.
Fräs lite mörka senapsfrön tills de börjar poppa.
Svetta hackad rödlök med lite salt å riven ingefära-vitlökspaste* (50/50), en nypa rött chilipulver , lite gurkmeja samt en hel del garam masala.
Rör i tomaterna och sjud tills det blir en tjockare smet, blanda i potatisen, koka upp. Citron. Finstrimlad koriander. Salta.
Servera direkt, det blir inte gott med överkokt potatissörja. Fast ät den ljummen med vitt bröd som du oljar lite, strö på rå finhackad rödlök. Jag gillar oxå lätt rostade fänkålsfrön på toppen, blir en fräsch avrundning och det är bra för matsmältningen.
(* Indisk stapel
(varför kan man inte enkelt göra dubbelt rad avstånd, otroligt irriterande!!)
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|