Direktlänk till inlägg 9 maj 2009
Rosta följande i panna tills det börjar dofta, men inte bränna; 3 delar hel spiskummin, 2 delar korianderfrö, 2-3 st kanelstänger, 1 del kardemumma kapslar, 1/2-1 del hela kryddnejlikor, 1/2 del torkad muskotblomma (kan uteslutas), 1 del svartpepparkorn, 1 del stjärnanis eller fänkålsfrö (kan skippas).
Blanda i
1/2 del riven muskot, nåra lagerblad
Mal i elektrisk kaffekvarn, sila i fin sil så du inte får med träiga kanelbitar. Det är viktigt att värma kryddorna för att smaken vaknar ordenligt.
...ungefärliga proportioner, dock inte en halv muskot givetvis!
Man kan oxå använda garam masalan hel, men då ofta inte alla kryddor. Vanligt är kanel, kardemumma, kryddnejlika, lagerblad. Minus lagerblad är denna variant även god som thékrydda, gärna svart ceylon.
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 |
28 | 29 | 30 |
31 |
|||
|