callesmat

Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Garam masala

Av admin. - 9 maj 2009 17:23



Rosta följande i panna tills det börjar dofta, men inte bränna; 3 delar hel spiskummin, 2 delar korianderfrö, 2-3 st kanelstänger, 1 del  kardemumma kapslar, 1/2-1 del hela kryddnejlikor, 1/2 del torkad muskotblomma (kan uteslutas), 1 del svartpepparkorn,  1 del stjärnanis eller fänkålsfrö (kan skippas). 

Blanda i

1/2 del riven muskot, nåra lagerblad

Mal i elektrisk kaffekvarn, sila i fin sil så du inte får med träiga kanelbitar. Det är viktigt att värma kryddorna för att smaken vaknar ordenligt.

  ...ungefärliga proportioner, dock inte en halv muskot givetvis!


Man kan oxå använda garam masalan hel, men då ofta inte alla kryddor. Vanligt är kanel, kardemumma, kryddnejlika, lagerblad. Minus lagerblad är denna variant även god som thékrydda, gärna svart ceylon.

 
ANNONS
 
självet

självet

22 februari 2011 14:41

du kan skita i muskotblomman. roligare färg. finns att köpa på inläggningskryddhyllan på ica eller kanske av märket TRS ( http://callesmat.bloggplatsen.se/2009/11/07/2162261-ajowan-ajwain/ ) på mellan-östernmatbutiken.

http://callesmat.bloggplatsen.se

 
Detet

Detet

1 september 2011 11:12

Calles PS...Här en bra instruktionsvideo - http://video.about.com/indianfood/Garam-Masala.htm
PERSONLIGEN skulle jag minska pepparn med minst hälften ;) - så kan man använda mer av blandningen i maten!

http://callesmat.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58


  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31


    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

Följ bloggen

Följ callesmat med Blogkeen
Följ callesmat med Bloglovin'

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se