callesmat

Direktlänk till inlägg 22 februari 2009

Fish No Chips

Av admin. - 22 februari 2009 15:59



Jag "hittade på"  den oglamorösaste versionen av middag jag kommit på (eller en sen lunch egentligen) på länge. Stekte upp fiskpinnar,vände pitabröd i ägg som jag stekte i pannan med rödlök- idéen från fattiga riddare å crouque monsiuer. I slutet ganska hårddstek för att det inte skulle bli disktrasa av allt. lägg ihop allt strö hel del koriander- eller bladpersilja på toppen å stänk över hetsås, eller tomatsalsa eller soja kanske. Klart. Lite hårdsmält bara- dubbelpanering och vitt bröd!

Men alltså man ju ha lax istället för fiskpinnar eller vad som helst. Strimlad överblivna rester av kyckling eller revbensspjäll- som man fräser på med lite sås. Den sista kanske med ärter i?


I övrigt är det rätt mycket i skolan nu, så mycket att jag köpte en beg laptop å en SKRIVARE. Har klarat mej i fyra år utan den sistnämda men så klart den här inrättningen har litet gammaldags version av utbildning - så att det blir i längden svårt klara sig utan papperskopior där. Själv tycker jag papperskopior är helt ut-daterat- bara när du ska läsa väldigt mycket text kan det behövas- böcker typ.



///Calle


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards