callesmat

Direktlänk till inlägg 30 januari 2009

PAPRIKAFILÉ

Av admin. - 30 januari 2009 11:02




VEGETARISKT


Martin gjorde fyllda parikor verkar det som, fast han inte berättat om det så jag lägger upp en bild. Trodde det var grillad å filéat först, men dem verkar vara som vanligt här.

Iallafall när man gör det så grillar man paprikan, eller chilin, i tex ugn tills skinnet blir svart, lägger den i en bunke övertäckt tätt med plast. sen när den svalnar är det bara att putsa bort skalet. Lite svart kan sitta kvar, mer grillsmak.

Det här ser ut som ruccola, linser och skott....


Snart ska jag till skolan, men har läst för lite- inte för jag behöver det just nu. Men det kommer behövas sen, jag tycker inte om när det går tre dar mellan föreläsningar det blir så dåli  pli på mej. Men allt ordnar sig TY JAG ÄRO PIGG OCH HAVA HÄLSAN


///Acle



Paprikan jag gjorde igår är sk. "Raw Food" mat.

Med Raw food menas att innehållet ej är tillagat eller uppvärmt för att på så vis behålla alla enzymer o näringsämnen (med resevation för ev ändringar).

Gav maria en kokbok om detta i present o nu har vi börja utforska detta.

Paprikan är rå o urkärnad.

Fyllt med en blandning på valnötter, hasselnötter, purjo och morötter som jag finhackat o smaksatt med  tamarisoja.

Solrosskott ovanpå för att det ska finare ut.

Ruccola med olivolja, salt o peppar på fatet.


Mättade mycket bättre än jag trodde. Blev mätt på 3 halvor.

Vi drack varmt te till.

 /Martin


 
 
Ingen bild

calle

30 januari 2009 18:24

rawfood känns som det skulle vara lite del av den s.k stenålderskosten-grönt å nötter osv

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Arkiv

RSS


Skapa flashcards