Direktlänk till inlägg 30 januari 2009
VEGETARISKT
Martin gjorde fyllda parikor verkar det som, fast han inte berättat om det så jag lägger upp en bild. Trodde det var grillad å filéat först, men dem verkar vara som vanligt här.
Iallafall när man gör det så grillar man paprikan, eller chilin, i tex ugn tills skinnet blir svart, lägger den i en bunke övertäckt tätt med plast. sen när den svalnar är det bara att putsa bort skalet. Lite svart kan sitta kvar, mer grillsmak.
Det här ser ut som ruccola, linser och skott....
Snart ska jag till skolan, men har läst för lite- inte för jag behöver det just nu. Men det kommer behövas sen, jag tycker inte om när det går tre dar mellan föreläsningar det blir så dåli pli på mej. Men allt ordnar sig TY JAG ÄRO PIGG OCH HAVA HÄLSAN
///Acle
Paprikan jag gjorde igår är sk. "Raw Food" mat.
Med Raw food menas att innehållet ej är tillagat eller uppvärmt för att på så vis behålla alla enzymer o näringsämnen (med resevation för ev ändringar).
Gav maria en kokbok om detta i present o nu har vi börja utforska detta.
Paprikan är rå o urkärnad.
Fyllt med en blandning på valnötter, hasselnötter, purjo och morötter som jag finhackat o smaksatt med tamarisoja.
Solrosskott ovanpå för att det ska finare ut.
Ruccola med olivolja, salt o peppar på fatet.
Mättade mycket bättre än jag trodde. Blev mätt på 3 halvor.
Vi drack varmt te till.
/Martin
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|