Direktlänk till inlägg 29 januari 2009
Var på en affär som jag inte nämner vid namn, och hittade Ugli, en som namnet antyder ful citrusfrukt från jamaika. Vilken jag inte testat. Kul e att det låter lite som vad min tvåårige systerson kallas mej - AGLE!!!! Jag har min egen frukt!!!
Jag går iallfall till kassan med min namne, kassören där e tyvärr lite "blond" och hajjar inte riktigt. OK nu kanske folk blir sura över den kommentaren, men jag e å andra sidan ganska ironisk å tycker om kontroversiella uttryck för sakens skull. Både män å kvinnor kan vara blonda oxå. Jag vet oxå mer än väl att många som sitter i kassan bara sitter i kassan, och har liten aning om vad som händer på golvet -så det e lätt hänt kanske.
Kassören frågar "Är det en Sweetie??" (jag vet dem har haft såna ett tag, denna e helt ny i sortimentet).
"nä det är en Ugli det står på lappen där, tror att koden finns där med" säger jag. Varukod på lappen är f.ö standard på de flesta frukter särskilt skumma citrusar å annat större exotiskt!
"Jaha men dem brukar inte finnas i sytemet" säger den. Och jag känner mej tvungen att vara dryg (men inte irriterat eller så) och säger "tja det beror ju på om leverantören har vårdan den eller inte" varpå den skrattar på det sättet som att den tror jag menar "bädda ned/ge medicin och plåster" ungefär. Men asså det heter så -"vårda en vara, kod, ett PLU". Sen när hon testade koden på lappen så funkade det iallafall. Det slår nästan aldrig fel. Precis som att de flesta unga kassörer tror att "jättegrapen" honungspomelo är en melon - såg det på en av leverantören skriven skylt till och med. ÅNEJ VIKKEN HELGERÅN HUR KAN DE VARA SÅ DUMMA! JORDEN GÅR UNDER!! närå. Ja jag kom på hur gnällit jag låter.
Ok det här var en otroligt nördig och insnöad matbutikshistoria. Skitsamma.
Men vad som kan vara ganska roligt för mej e när jag ska handla i början på sommaren, att lassa upp så många olika frukter å grönsaker man kan, sen gå upp till en kassa där det står nån nybakad tonåring med en namnlapp som lyder "Ny i kassan".
"f´låt vad e det här för nånting?"
"det e en palsternacka"
"det här då?"
" det e en rotselleri"
Nu kanske stressade kunder bildar kö bakom. Men det e så man lär sig bäst, med lite stress, även om Ni kanske tycker jag e taskig! Det var samma för mej. Och det e en kul grej.
Det är översvämmat med dem i dagligvaruhandeln, en del e jätteduktiga, en del har noll koll å bryr sig inte. Men det e dyrt med personal- och kunkurrensen gör att marginalerna är jättesmå. Vill man ha tag på nån expert typ chef eller inköpsansvarig kom in på förmiddan mitt i veckan.
/// Calle
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|