Direktlänk till inlägg 29 januari 2009
VEGETARISKT
Inlagd ingefära
japan inspirerad
Om du vill göra egen inlagd ingefära till din sushi kan man göra så här.
köp färsk ingefära- den ska vara slät utan en MASSA småknölar och helst vara BLANK. Men jag har inte sett blank ingefära på hur länge som helst så köp vad du hittar.
Använd helst den klassiska metallskalaren av typen på bilden, den skär inte FÖR djupt.
Gör en s.k 1-2-3 lag av 1 del vinäger, gärna risvinäger, 2 del socker, å 3 delar vatten. En nypa salt. Koka upp å sjud tills sockret löst sig.
Under tiden skala ingefäran men låt den vara hel. Stäng sen av plattan å lägg ner bitarna så de täcks av lagen. Du kanske behöver dela dem på längden så att det får plats.
När allt har svalnat helt- känn med handen på undersidan- lägg över ingefäran i en ren helst kokad glasburk- häll över lagen å låt stå ett par dygn.
SEN tar du ut ingefäran med en tång- tvättar händerna ORDENTLIGT och/eller använder plasthandskar. Du vill inte ha bakterier i din inläggning. Hyvla med potatisskalaren den nu mjukare ingefäran så tunnt du vill. Men var försiktig.
Lägg tebax i burken, täck med ett tunnt lager rapsolja på med locket å in i kylen.
Det håller ett par månader, du märker om den skulle bli dålig.
OK du MÅSTE inte lägga in ingefäran i två steg, men hyvlar du den direkt blir den lite trådig.
Du kan oxå lägga in galanga och annat- tex pizzasallad - i 1,2,3-lag
Post Scriptum.
Nu kokar jag ihop en tomatsås av ren tomatjos i tryckkokare tills den blir tjock.
Tänkt ha till pizza- slängt i en en tekula med torkad timjan -basilika -lager - hel peppar - vitlök-persiljestjälkar å en halv lök på sidan.
Får stå en halvtimme på lägsta trycket medans jag e på posten. När den kallnat kan man förvara såsen tillsammans med en ren färsk tomatkvist(tål inte värme), vilket ger bra arom. Varför inte sno en kvist på affären som trillat av men inte är torr. Who´s gonna care!? Kommer ändå slängas.
Ska göra pizzan på pitabrö´, en av mina klassiker...
///C
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | |||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|