Direktlänk till inlägg 30 december 2008
Jag e sjuk. dem sista dagarna på jobbet fick jag lämna bort! får ta och ringa läkaren det här går inte. Legat vaken å rumlat runt i sängen hela natten som ni vet man kan göra. kanske sovit två timmar, så nu e man ganska stukad i huvet! Måste hålla mej sysselsatt så min trötta hjärna inte börjar tänka massa ångesttankar. Men jag kommer igen.
Typiskt bara att övre grannarna har hoppat runt sen kl halv sju i morse. Tror de har barn, å nånstans låter det som man flyttar möbler med jämna mellanrum. Det e otroligt lyhört, "alla" spolande kranar hörs (bor i 7 våningshus)!! Jag avskyr såna typer av tjatiga oljud!
MEN DET E BILLIGT ATT BO!! Annars e allt jättebra med lägenheten för en pers.
VEGETARISKT
Jag slänger iallafall ihop en kålrotssoppa, recept från en känd engelsk kock, med vissa egna personliga småjusteringar (for legal reasons).
Måste hålla mej sysselsatt samt äta ordentligt.
Fräs grovhackad lök (gärna sharlotten) med nypa kardemumma (jag tycker finmalen)
Svetta kålrot å stjälkselleri-halvmånar
Ringla honung över å på med lock (inget vatten om det inte bränner), låg värme
När det e halvt genomkokt täck med buljong puttra tills mjukt
sen på med grädde å koka upp (borde nog funka med creme fraiche)
MIXA FINT (DEN SKA BLI TJOOOOOCK!!!), sen montera ner smör i mixern när den blandar för att få en len blank finish.
Tricket e att mixa soppan när den är kokhet annars blir den klumpig. Inte för mycket i mixern åt gången (särskilt inte om du har en hög smoothie-blender). Börja på pulse tills den börjar sjunka, mata ner smör sen högre tempo. Får du den inte helt slät, avsluta med stavmix tillbax i pannan.
Upp i tallrik, ringla på olivolja och riv muskot över! (jaak tyker moooskot!)
Såna här sofistikerade recept kommer jag inte på själv. Den e lixom söt och mustig på samma gång. Men ta det lugnt med kardemumman, jag TROR den e lite laxerande (eller så e allt väldigt nyttigt bara). JAHA DÄR TAPPADE MAN APTITEN !!
Det enkla idéerna är det geniala tycker jag, dels visar det att man kan laga mat å inte dränka ingredienserna egna smaker med kryddor. Många smaker krockar lätt och funkar inte tillsammans. Man ska hålla sig till gastronomins sött, surt, salt, besk å umami tycker jag!
Det enda "negativa" med soppan är att den blir absolut bäst när den e helt nygjord, den e jobbig att värma upp så gör inte för mycket. Eftersom soppan lättt blir så tjock "spottar" den över hela spisen å om du har lock blir det kondens å då blir den vattnig vilket JAG tycker e tråkigt!
ALTERNATIVET ÄR ATT DU HAR HET BULJONG PÅ SIDAN Å RÖR NER DIREKT I SERVERINGSSKÅLEN, sen lämnar resten av soppan tjock så du kan leva med lite kondens om du behöver värma upp den (dvs bara röra om för rätt konsistens). Hajjar nån?? Jag e ju så bra på att babbla gojja!
Kanske borde gifta mej med den här soppan tycker ni!? :)
Gott nytt år från Calle!
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|