Direktlänk till inlägg 13 december 2008
Serverade tanterna på jobbet lite fredagsgott i fredags...
(vilken dag annars???!!!)
Det bjöds på vanilj- och hallonpanacotta.
Tack Agneta för initiativet och grädden.
Kanske skickar upp den bild.
För er som inte vet vad panacotta är så är det uppkokt sockergrädde som man tillsätter gelantin i och smaksättning. Låter det sedan svalna o stelna till i kylen i sina serveringskärl.
Drar mig till minnes nåt som en konditor sa till mig en gång: Gelantin får ut sin maximala effekt om det tillsätts i vätska som är kring 40 plus...(grader alltså...;)) OM jag inte minns fel....hmmmm....
///Martin
Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ ______________________________________ Vegetarisk mat för skolkök o...
Innertemp 72grader, fisk 52-55grader Marockanskkyckling Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor Ris/couscous/bulgur ...
Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag. Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 | |||
8 |
9 | 10 | 11 |
12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|