callesmat

Direktlänk till inlägg 29 november 2008

Steka laxfilé

Av admin. - 29 november 2008 22:01

När jag steker laxfilé så lägger jag i filén i varm panna  med smör o olja i. STEKER ENDAST PÅ SKINNSIDAN. Steker den ett par minuter på hög värme för att därefter sänka till typ 2an o låta kaxen ligga där i ca 15 min, tills den e klar. Man ser på filéns profil hur den tillreds. Laxen ska vara 55-60 grader i centrumtemp nä den e klar.

I detta fall så serveras den med en kall mangosås och kokt potatis.


//Martin


 
 
Ingen bild

Calle

1 december 2008 16:20

nä jag håller inte med. fisk ska aldrig vara varmare än 50-52grader, det blir skosula, särskiltlax eller tonfisk ska vara högst medium (mindre vävnad än kött som bryts ned fortare).
laxen på bilden är inte mer än drygt 50grader inner.
Calle

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av admin. - 23 november 2016 22:38

Jag är en kock som jobbar med mat till skolbarn i storhushålltill vardags. här är lite exempel på recept som jag och min kollega använder oss av som vegetariska alternativ   ______________________________________   Vegetarisk mat för skolkök o...

Av admin. - 10 november 2011 11:58

  Små barn kan ha en hel del problem med bröd som har för tjock skorpa. Ett tips är att linda in brödet i aluminioumfolie efter halva tiden i ugnen, ca 20min. Efteråt lindar man in brödet i en våt handduk.   På första bilden en ny begynnand...

Av admin. - 10 november 2011 11:31

    Ratatouille medelst gröna saker jämte tomatsås med rökt paprika! Sen lite falafel å grönsaksbiffar för att tillägga lite krunsch. Kände det behövdes för att få ungarna att våga prova mer. Den här maten var uppdelad i fyra. "Grillade" grönsak...

Av admin. - 9 november 2011 17:45

  Innertemp 72grader, fisk 52-55grader   Marockanskkyckling   Kycklingfilé, marineras i garam masala och citron, S+P. Bräsera i kycklingbuljong med paprika, kyckling, russin, persilja, rödlök/purjo och kikärtor  Ris/couscous/bulgur   ...

Av admin. - 10 september 2011 12:42

  Kanske prova att marinera och dubbelpanera falukorv nångång. Bra sätt att måhända försöka "hotta" till en ganska tråkig produkt. Men helst kyckling-falu tycker jag.  Den känns inte lika fet i smaken. Vända korvskivor i nån kladdmarinad med kans...

Presentation

Fråga mig

21 besvarade frågor

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Omröstning

Vad tycker ni om designen på bloggen? 1=sämst 5=bäst
 1
 2
 3
 4
 5

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
<<<
November 2008 >>>

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards